RSS Feed
Nyheter
Oct
8
Grundskolan - elever per 15 oktober
Upprättad av Mikael Olausson på 08 October 2013 14:00

SCB/Skolverket har infört ett nytt identitetsbegrepp för skolor - Skolenhetskod. Vi har nu lagt ut en ny version av Adela och SCB -modulerna som kan hantera detta.

Det gamla begreppet SCB-kod finns fortfarande kvar i Adela under en övergångsperiod. Skolenhetskoden återfinns under Grunduppgifter för Organisationen.

Innan uttag av filer för 15 oktober rapporteringen måste den nya skolenhetskoden fyllas i på samtliga berörda grundskolor samt fritidshem. 


Läs mer »



Sep
4
Gymnasieskola: CSN - initiera augustirapport
Upprättad av Zeljko Petrovic på 04 September 2013 15:53

Det finns några rapporter i Organisationsfliken som man skall köra innan initieringen (om allt är OK då skall de här rapporterna vara tomma):

- Gå till Organisation

- Markera din skola i trädet

- Högerklicka och välj "Fasta rapporter..."

- Hitta i rapportmappen "CSN" följande rapporter och kör de: "Elever utan klass", "Elever utan program" och "Elever med fel CSN uppgifter".

Rätta till de elever som hittats av rapporterna och kör initieringen efter det.


Läs mer »



Aug
23
Gymnasiearbete Kurskod
Upprättad av Percy Kay på 23 August 2013 11:00

Kurskoden för gymnasiearbete är "GYARXX". De två "XX" i slutet av koden skall bytas ut mot det program som eleven läser, tex om eleven läser Barn och fritidsprogrammet (BF) blir kurskoden GYARBF.

För att lägga till kurskoden för Gymnasiearbete i ert kursregister krävs att ni skapar ett ämne för detta i ert ämnesregister, tex "GYAR". Säkerställ först att ämneskoden inte finns kopplad till någor annat läsår genom att söka med läsrslistan blank. Finnse den på tidigare läsår, kopiera i så fall raden, välj aktuellt läsår och klistra in.


Läs mer »



Jun
14
Grundskolan - SCB slutbetyg årskurs 9
Upprättad av Mikael Olausson på 14 June 2013 11:34

Vi kommer att lägga ut en liten fix idag på lunchen, ca. 12.15. Fixen omfattar modulen SCB samt Adela grundskola. Detta innebär att ni som är inloggade och kör någon av dessa moduler tillfälligt kommer att bli utslängda ur modulen. Uppgraderingen går fort så det är bara att logga in igen direkt därefter. Fixen hanterar så att språkkoder (ML, språkval, elevens val) inte skrivs ut i filen om betyg ej finns. SCB har anmärkt på detta!


Läs mer »



Jun
3
Ämnesprov filer till SCB (grundskolan)
Upprättad av Mikael Olausson på 03 June 2013 13:53

Vi har precis rättat en bugg i filer för ämnesprov till SCB. Dels var det ett extra semikolon sist på varje post (åk6 och åk9). Dels använde vi koden "88" som defaultvärde när värde för delprov saknades i Adela. Detta var inte korrekt och är nu åtgärdat!

Om ni redan tagit ut filer och stött på ovanstående problem, exportera då filerna på nytt och för över dem till SCB!


Läs mer »



May
31
Titel på projektarbete
Upprättad av Zeljko Petrovic på 31 May 2013 09:17

Har du problem med att titel på projektarbete inte kommer med vid generering av slutbetyg? Läs följande artikel i vår kunskapsdatabas (obs! inloggning krävs):

http://support.tersus.se/staff/index.php?/Knowledgebase/ViewKnowledgebase/Article/39/0


Läs mer »




Help Desk Software by Kayako Fusion