Mar
13
Nya riktlinjer gällande frånvarorapportering från CSN
Upprättad av Petra Törnros på 13 March 2014 15:14

Om den studerande har ogiltig frånvaro som uppgår till 4 timmar eller mer under en månad, bör skolan rapportera det som skolk till CSN.

Gränsen på 4 timmar har CSN satt utifrån beslut som Överklagandenämnden för studiestöd (ÖKS) har fattat. I ett fall var det en studerande som hade ogiltig frånvaro i 3 timmar och 48 minuter fördelat på tre tillfällen under en månad. Det bedömde ÖKS inte vara tillräckligt för att studiebidraget skulle dras in. I ett annat fall var det en studerande som hade ogiltig frånvaro i 4 timmar och 10 minuter fördelat på fyra tillfällen under en månad. Där bedömde ÖKS att frånvaron var så pass hög att studiebidraget skulle dras in.

http://www.csn.se/utbildningsanordnare-vagledare/regler-rutiner/skolkrapportering