RSS Feed
Nyheter
Jun
8
KOrt stopp i kväll
Upprättad av Percy Kay på 08 June 2016 16:24

Vi har noterat en del belstningsproblem under dagen. Vi kommer därför att öka kapaciteten i miljön med start kl 20:00 och det innebär ett kort stopp på ca 10-15 minuter.

 


Läs mer »



Oct
1
Driftstörning i Adela
Upprättad av Johan Sjöholm på 01 October 2015 10:26

Vi felsöker nu driftstörning i vår servermiljö som medför problem med inloggning i Adela.

Kl 14:30: Vår driftpartner arbetar fortfarande med felsökning och kan i nuläget inte ge besked om när inloggningsproblem är lösta.

Status uppdateras löpande.

Hälsningar,

Tersus Skolsystem AB

 

 


Läs mer »



Dec
22
Uppdatering av servermiljö
Upprättad av Clara Jovic på 22 December 2014 11:08
Till alla Adela-användare
 
Under Julhelgen, kommer vi att uppdatera och ändra i vår servermiljö för att förbättra den och göra den snabbare. 
 
Detta kommer att innebära att en del av de användarkonton som ni använder för fjärranslutningen ("första inloggningen"), kommer att uppträda som om ni vore nya användare och nu kommer att få upp en liten notis om att de personliga inställningarna skapas. 
 
Användarnamn och lösenorden kommer att vara desamma som tidigare men databasnamnet (vid "andra inloggningen") kommer att vara angivet till ADELA. I listboxen kommer det att vara tomt.
 
De två saker som ni skall vara observanta på är:
  1. Ni måste alltså skriva in ert eget databasnamn i fältet vi den andra inloggningen efter vår uppdatering. Detta gäller bara den andra inloggningen och rätt databasnamn kommer att finnas i fältet därefter.
  2. Vissa msi-paket kan komma att ge problem vid inloggning. Använd därför vår portalsida https://remote.adelanet.se för att ansluta. OBS att adressen bara fungerar tillsammans med Internet Explorer webbläsare. För Mac-användare är det ingen förändring.
 
 
Adelasupport
Tersus Skolsystem AB

Läs mer »




Help Desk Software by Kayako Fusion